A világ lakosságának 15%-a valamilyen fogyatékossággal él, Magyarországon ez csaknem félmillió embert jelent. Közülük csupán kb. 65 ezer főnek van módja munkát is vállalni a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Az euJobs HR-Group nem csupán a szavak szintjén biztosít jövedelmező elfoglaltságot minden munkaképes és dolgozni akaró 16-99 éves embernek. Aktív szerepet vállalunk abban, hogy társadalmunk megváltozott munkaképességű tagjai teljes értékű életet élhessenek, így a munka világában is megtalálják a helyüket. Meggyőződésünk, hogy a kiegyensúlyozott élethez lelki és anyagi értelemben is mindenkinek szüksége van egy jó munkahelyre. Olyanra, ahol elfogadják és megbecsülik, ahol megőrizheti saját személyiségét, egyediségét.

HR szolgáltatóként számos munkavállalóval és céggel kerülünk kapcsolatba évről-évre. Éppen ezért felelősségünk van abban, hogy az elfogadást és sokszínűséget képviseljük, ebben pedig példát mutassunk a partnereiknek is az együttműködések során.

Munkatársaink az elmúlt évben számos olyan fejlesztésbe kezdtek bele, mellyel a CSR tevékenységünket magasabb szintre emeltük, többek között a civil szervezetekkel való együttműködés révén. Ebben az évben érkezett a cégcsoporthoz egy sokszínűségi tanácsadó, akivel azon is dolgoztunk, hogy egy új, a piacon fellelhető szolgáltatásoktól eltérő csomagot és programot állítsunk össze a munkáltatóknak.

Az euChance egy olyan program, mellyel cége jobb munkáltatóvá válhat! Ahogy a nevében is benne van: esélyt ad a munkáltatóknak arra, hogy megfelelő keretek között megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmazzanak, de esélyt ad a munkavállalóknak is, akiket ezáltal foglalkoztatni tudnak. Az euJobs HR-Group tapasztalt szakemberinek segítségével:

  • jobban teljesíthet, mint eddig
  • kiemelkedhet a versenytársai közül
  • és nem utolsó sorban a munkavállalói szemében is emelkedhet a presztízse.

Az euChance a befogadó munkahelyekért jött létre, két területre fókuszálva: Egyrészt a munkahelyekre, a fizikai és szociális környezetet elemzésével. Ez magába foglal vállalati diagnózist és profilozást is, mely felméri a megváltozott munkaképességű személyek befogadására való felkészültséget, és ha szükséges segít a változásban. Másrészt hangsúlyt fektet a munkahelyi közösségre is a vállalati rehabilitációs mentor felkészítésével, vezetői érzékenyítő workshop-okkal, munkatársi szemléletformáló programok szervezésével, munkaerőközvetítéssel, vagy a nem várt helyzetekben hasznos assistance szolgáltatás nyújtásával.

Óriási előrelépés cégen belül felkészülni, és nyitottá válni a sokszínűségre. A nyitottság azonban akkor is hasznos, ha képességet rejt a másokhoz való kapcsolódásra és odafigyelésre. Mire érdemes figyelni, melyek a jó gyakorlatok, amelyek ötleteket adhatnak. Ennek érdekében jött létre az euChance KLUB, ami egy következő lépcsőfoka a fejlődésnek, mégpedig a networking szintjén. Elszigetelődni valójában veszteség, hiszen sokkal többet profitálunk abból, ha újabb és újabb kapcsolatokra teszünk szert. A klub erre kínál szervezett keretek között egy remek alternatívát, tematikus találkozókon, szakmai rendezvények és közös önkéntes programokon keresztül.

Cégcsoportunk elkötelezett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában. Motiváció azonban nagyon sokféle lehet. Megtalálni a cégeknek a rájuk jellemző hajtóerőt fontos lépés, hiszen ehhez mindig vissza lehet nyúlni, de ez csak a kezdet.  Ami ténylegesen eljuttatja a céget a sikerhez, az az, ha ezt az energiát be tudja csatornázni a szokásaiba, és ki tudja alakítani a sokszínűséget megvalósító gyakorlatot. Az euChance ezeken a lépéseken kíséri végig a cégeket, ebben ajánl partnerséget.

Kérjen tőlünk visszahívást!