A vakáció kezdetével a 15 évesek számára is megnyílik a pálya, hogy saját keresettel egészítsék ki a zsebpénzüket. A járványhelyzet enyhülésének és a belföldi turizmus meglódulásának együttes hatására a szakember erős nyárra számít, különösen, hogy a diákok foglalkoztatása már az eddigi hónapokban is egyre inkább az élénkülés jeleit mutatta.

„Az idén eddig minden hónapunk erősebb volt, mint a 2021-es” – mondja Zsirmon Norbert, az idén már 18. éve működő euDiákok Iskolaszövetkezet toborzási vezetője. Emelkedett a foglalkoztatotti létszám, több partnerrel dolgoznak, mint egy éve, és a ledolgozott órák száma is egyre magasabb. Még inkább emelheti a tétet a nyári időszak, hiszen a 15 és 16 év közötti fiatalok kizárólag a tanítási szünetekben dolgozhatnak hivatalosan.

Vakáció buktatókkal

A nyári főszezon valóságos Paradicsom a munkát kereső fiataloknak. A vendéglátóhelyek rengeteg felszolgálót és pultost keresnek, a strandokon és a fürdőkben vízimentőként, úszómesterként vagy csúszdafelügyelőként is el tudnak helyezkedni. És ez nem feltétlenül jelent hosszú távú elköteleződést –  „ha valaki néhány nap elteltével úgy érzi, nem neki való az adott munka, akár azonnal megszüntetheti a munkaviszonyát” – hívja fel a figyelmet Zsirmon Norbert.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a munka szervezett keretek között folyjon. A diákoknak oda kell figyelniük arra, hogy minden esetben kössenek szerződést, és ne engedjenek az ennek elhagyására ösztönző legkülönbözőbb érveknek. Így biztosítható, hogy munkájukért cserébe megkapják azt a fizetést, amelyben megállapodtak.

Ha biztosra megyünk…

Az iskolaszövetkezetek segítséget nyújtanak a szervezett és biztonságos munkavállaláshoz. Ebben az esetben a diákok a szövetkezetekkel állnak munkaszerződésben, így minden esetben megkapják a fizetésüket. Az euDiákokhoz személyesen lehet regisztrálni, de az iskolaszövetkezetek portálján keresztül online is tudnak jelentkezni – ehhez a 18 év alattiak esetében a szülő vagy törvényes képviselő engedélye is szükséges. Az euDiákoknál ezután – felváltva a megszokott, sok helyen még ma is papír alapú ügyintézést – a diákok elektronikus felületeken könnyedén és kényelmesen, saját igényeiknek megfelelően intézhetik az adminisztrációt és tarthatják a kapcsolatot az iskolaszövetkezet munkatársaival.

Az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás további nagy előnye, hogy a diákoknak mindig csak előre egyeztetett időpontokban kell dolgozniuk. A munkaidő függ az életkortól is: 18 év alatt maximum napi 8 órát vállalhatnak, és több pihenőidőt kell biztosítani, ami azt jelenti, hogy két műszak között minimum 12 órának kell eltelnie. Ezzel szemben a 18 éven felüliek bármikor vállalhatnak munkát, esetükben a pótlékkal járó éjszakai műszak sincs kizárva. Vannak 4, 6 és 8 órás műszakok, de egy műszakban minimum 4 órát kell vállalniuk a munkára jelentkezőknek.

Újra a régi nyár?

Sok fiatal vállal nyáron hostessmunkát, vannak, akik valamilyen termék bemutatásával keresnek pénzt, és a fesztiválok is rengeteg diákmunkát kínálnak. Ehhez persze szükség van arra is, hogy – két év kényszerű kihagyás után – az idei nyár ismét olyan legyen, mint a pandémia előttiek. „A belföldi turizmus folytatódó élénkülése még nagyobb keresletet támaszt a diákok iránt, hiszen a vendéglátó- és az idegenforgalmi szektor egyaránt komoly munkaerőhiánnyal küzd” – teszi hozzá Zsirmon Norbert.

Amennyiben a fiatal megfelel az elvárásoknak, az iskolaszövetkezet munkatársa felveszi vele a kapcsolatot. Szükség esetén behívják egy rövid személyes beszélgetésre, sokszor viszont a munkáltató maga választja ki a megfelelő jelentkezőt egy állásinterjún.

Hogyan alakulnak a bérek?

A szerződést viszont az iskolaszövetkezettel köti meg a fiatal, és az ebben feltüntetett bér mindig bruttó összeg – a 25 év alattiak személyijövedelemadó-kedvezményével kalkulálva ugyanakkor ez megegyezik a nettóval.

A fizetés a pozícióktól függően változik, de a mindenkori minimálbérhez alkalmazkodik. A nappali tagozatos diákok átlagosan bruttó 1200-1500 forintos órabérrel kalkulálhatnak, de például informatikai területen nem ritka a bruttó 2000-3000 forintos órabér sem. Szintén jobban fizetnek az átlagnál az adminisztratív, pénzügyi gyakornoki pozíciókban, valamint az idegennyelv-ismeretet igénylő munkakörökben.

És természetesen olyan munkakörök is vannak, amelyek tapasztalat vagy elvárások nélkül is betölthetők. Ilyen például a gyorséttermi munka, valamint a ruhabolti kisegítés és kasszázás. Aki pedig kifejezetten a tanulmányaihoz illeszkedő feladatokra vágyik, annak is tud megoldást nyújtani az iskolaszövetkezet: számos cégnél nyitottak ilyesfajta szakmai pozíciók, akár informatikai, akár marketing vagy pénzügyi területen.

Kérjen tőlünk visszahívást!