Ukrán munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozó cégcsoportunk az elsők között biztosította segítségéről dolgozóit.

Jó néhány partnerünknél több száz ukrán munkavállaló dolgozik. A cégvezetőkkel egyeztetve eltökélt szándékunk, hogy az ittlévő dolgozókat mindenben támogassuk. Amennyiben lesznek egyedi kérések, természetesen azokkal is foglalkozunk majd.  Továbbra is számítunk a munkájukra és támogatjuk őket abban, hogy ezt a helyzetet a lehető legjobban tudják kezelni.

„Nyilván van egy nagyfokú aggódás, a mostani helyzet elképzelhetetlen mindenki számára. Az első percektől közvetlen a kommunikáció a munkavállalókkal, a projektmenedzserekkel, illetve a partnerekkel egyaránt.  Maximálisan segítünk, amiben csak tudunk. Látjuk, hogy mindenkit máshogy érint ez a szörnyű helyzet – mondja Pataki Zoltán, cégcsoportunk elnöke, tulajdonosa.

A munkavállalóknak lakásokat, illetve családi házakat bérlünk, 2-3 ágyas szobákban szállásoljuk el őket, amelyek fürdőszobával, konyhával vannak felszerelve.

A kialakult orosz-ukrán helyzet miatt a szálláshelyek biztosítása mellett anyagi támogatást, orvosi ellátást és fuvarozást is biztosítunk ukrán munkavállalóink számára. Mindezek mellett minél aktívabban próbáljuk őket integrálni a társadalomba különböző civil szervezetek és önkéntesek bevonásával.

„Mivel gyorsan változik a munkaerő piac, a cégeknek rövidebb ciklusokban kell gondolkodni, ebből kifolyólag sokkal kisebb határidőn belül van szükségük mozgósítható munkaerőre” – mondja Pataki Zoltán elnök.

Eddigi lépéseinkről Krátky Márk operatív vezető számolt be a Trend Fm adásában.

2022. március 18.