Június 6-án újra megrendezésre került az euJobs HR-Group megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fókuszáló program, az euChance KLUB szakmai és kapcsolatépítő eseménye. Helyszínként ez alkalommal a KockaPont közösségi kávézót választottuk, amely maga is inklúzív munkahely. A fő témát pedig a piaci elvárások és trendek szolgáltatták.

A rendezvényen ezúttal is több kis-, közép- és nagyvállalat munkatársa vett részt, a különböző piaci szektorokból, azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásában előre lépjenek, eredményeket érjenek el, és kiteljesítsék társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseiket.

Az eseményen Csatalinácz Adrienn, cégcsoportunk HR vezetője beszélt a program és az Esélyt Adó Munkáltató elismerés filozófiájáról, a céljainkról, és foglalta össze a bevezetés óta szerzett első tapasztalatokat. Kóródi Edit, sokszínűségi tanácsadónk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási helyzetét leíró, figyelemre méltó adatokkal és összefüggésekkel ismertette meg a KLUB tagokat: a megváltozott munkaképességű lakosság gazdasági aktivitása, a munkáltatók hajlandósága a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, az elmúlt évek trendjei.

Méri Tamás, az Access4you társalapítója szintén részt vett a találkozón, aki egyebek mellett beszélt a fogyatékosság társadalmi modelljének szemléletérről és gyakorlati alkalmazásáról, és arról, hogy egy-egy vállalat közvetlen! tevékenysége által milyen társadalmi hatást képes gyakorolni.

Szó volt a következő KLUB témájáról is, mely a megváltozott munkaképességű munkavállalók elérése és toborzása, illetve közelgő önkéntes közösségi eseményekről, amelyeket a tavalyi év pozitív tapasztalatai alapján a Cégcsoportunk a munkatársai és a partnerei körében is népszerűsít.

Jó élményekkel és eredményesen zártuk a rendezvényt. Bízunk abban, hogy az euChance KLUB tagok számára minden alkalommal újabb és újabb ismeretekkel és impulzusokkal járulhatunk hozzá, hogy esélyt adó munkáltatóvá váljanak.

Bővebben a programról itt olvashatnak.

 

2023. június 9.