Az euJobs HR-Group és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) közötti együttműködés részeként négy szakmai workshop került megrendezésre, amelyek során a jövő HR-szakembereinek adtunk át értékes szakmai tudást. A kooperáció célja az volt, hogy olyan témákban nyújtsunk gyakorlati ismereteket, amelyekről kevesebb szó esik az egyetemi oktatásban.

A workshopok témái és tartalma

A workshopok során négy fontos témát dolgoztunk fel, mindig az adott területen szakértő kollégáink segítségével:

Diákfoglalkoztatás: A hallgatók megismerkedhettek a diákmunka szervezésének és menedzselésének sajátosságaival, különös tekintettel a toborzásra: cégcsoportunk 20 éves tapasztalatán keresztül ismertetve ezt a foglalkoztatási formát.

Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása: Ezen a workshopon a résztvevők átfogó ismereteket szerezhettek arról, hogyan lehet hatékonyan integrálni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat a munkahelyi környezetbe, és milyen lehetőségei vannak ezen személyek munkaerőpiacra lépésének.

HR Pulzus: A HR Pulzus keretében a hallgatók betekintést nyerhettek a modern HR trendekbe és gyakorlatokba, valamint a munkaerőpiaci változásokra adott válaszokba. A workshop célja a közös tudásbővítés, a szakma újdonságairól való ismeretszerzés és beszélgetés volt.

Kékgalléros foglalkoztatás: A kékgalléros workshop során a résztvevők megismerkedhettek a fizikai munkát végző munkavállalók toborzásának és megtartásának kihívásaival. Kollégáink ismertettették a fizikai munkaerő foglalkoztatásának módszereit, eszközeit, valamint a munkahelyi elégedettség és hatékonyság növelésének lehetőségeit.

Az együttműködés eredményei

Az euJobs HR-Group és a METU közötti együttműködés keretében megrendezett workshopok nemcsak a hallgatóknak nyújtottak értékes tapasztalatokat, hanem a cégcsoportunk számára is hasznos tanulságokkal szolgáltak. Összességében elmondható, hogy rendkívül érdeklődő és nyitott hallgatókkal találkoztunk, akik aktívan vettek részt a helyzetgyakorlatokban és bátran kérdeztek.

Visszajelzéseik alapján pozitívan értékelték a programokat, és remélik, hogy tanulmányaik során több ehhez hasonló kezdeményezésben lesz részük.

Ezúton is köszönjük a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, hogy biztosították a megfelelő infrastruktúrát a workshopok lebonyolításához. Az egyetem támogatása nélkül nem lett volna lehetséges ilyen színvonalú eseményeket tartani.

Bízunk benne, hogy a workshopok révén a hallgatók bővítették tudásukat és nyitottabbá váltak a HR szakma sokszínűsége iránt. Az euJobs HR-Group elkötelezett amellett, hogy továbbra is támogassa a jövő HR-szakembereit és segítse őket karrierjük építésében.

2024. június 5.