Izgalmas témákat fejtett ki Krátky Márk Üzletfejlesztési és üzemeltetési igazgatónk a recruiTECH BLUE riporterének. Szakértőnk bemutatta Cégcsoportunk szakmaiságát, komplex szolgáltatási rendszerünkön keresztül, beszélt a munkaerőpiac jövőképéről és alakulásáról, valamint a 3. országbeli foglalkoztatás leehetőségeiről: mint például, hogy kiknek ajánlja!

Kollégánk úgy látja, amellett, hogy már most vannak olyan vállalkozások, melyeket negatívan érintenek a gazdasági változások, valószínűleg ez a tendencia az elkövetkezendő hónapokban csak fokozódik majd. Polarizálódni fog a hazai gazdaság. HR szolgáltatóként nekünk ebben az az egyik feladatunk, hogy megtaláljuk a saját szerepünket, és adaptálódjunk a körülményekhez, továbbra is win-win szituációkra törekedve.

Munkáltatóként vonzó lehet a hirtelen megnövekvő munkaerő a piacon, ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy csupán egy felszabadult munkavállalói rétegről beszélhetünk, amely egyik szektorból a másikba vándorol, nem tartós állapot. Kockázatos ezekre a folyamatokra építeni. Ehelyett érdemes kipróbálni más munkaerőforrásokat, amit például a 3. országbeli foglalkoztatás nyújt. A 15 országnak együttvéve több mint 1 milliárd lakosa van. Nagyjából 600 millió munkavállalót lehet potenciálisan megszólítani. Fontos viszont szem előtt tartani, hogy a külföldi munkavállaló nem akkor érkezik meg a céghez, amikor belép a kapun. Részletek az interjúban:

2022. október 20.