A flexibilitás új korszakát hozta el a világjárvány a munkaerőpiacra, ami felértékeli a minőségi HR-szolgáltatásokat.

A rugalmas foglalkoztatási formák békeidőben is hasznosak. Olyankor például, amikor időszakosan, esetleg nagyon hirtelen merül fel pótlólagos munkaerőigény, vagy csak meghatározott, jellemzően nem túl hosszú időre van szükség egy-egy pozíció betöltésére. Ennél is nagyobb szükség van efféle megoldásokra, amikor tartóssá válik a bizonytalanság az üzleti környezetben. Könnyedén és pillanatok alatt adódhat olyan változás például, amely fölöslegessé teszi az adott pozíciót vagy munkakört, és hasonló kiszámíthatatlansággal támadhat azonnali igény átmeneti kapacitásokra.

„Magasabb szintre léptünk a rugalmasságban annak érdekében, hogy közép- valamint nagyvállalati és multinacionális vállalati partnereink a nehezített körülmények közepette is gazdaságosan tudjanak működni és megőrizhessék üzleti stabilitásukat” – fogalmaz Pataki Zoltán, az euJobs HR-Group alapító-tulajdonosa. Az alkalmazkodóképesség eddig is a korábban euCSOPORT néven ismert vállalkozás erősségei közé tartozott: a magyarországi bankszektor meghatározó szereplői közé tartozó egyik hitelintézeti ügyfelük, elsősorban emiatt rendszeresen visszatérő megbízója a cégcsoportnak 2008 óta.

A flexibilitás mellett a gördülékeny és gyors ügyintézést, továbbá a soron kívüli rendelkezésre állást írják még az euJobs HR-Group javára, amely a munkaerő kölcsönzés és -közvetítés mellett az euDiákok Iskolaszövetkezetet is magában foglalja. Pataki Zoltán szerint a tavaly óta, most már 1 éve tartó járványhelyzet radikálisan és rohamléptekben változtatta meg a piaci körülményeket, ezért ők is átfogó megújulás mellett döntöttek. Rugalmasabbá tették működésüket és szolgáltatásaikat. Ez egy másik ügyfelüknél, a hálózatba kapcsolt autók, valamint az ezekhez tartozó technológiák (például felhő- vagy IoT megoldások) szegmensében globális éllovasnak számító multinacionális cégnél szintén előnyként jelentkezett. Konkrétan abban mutatkozott meg, mennyire gyorsan állt át az euJobs HR-Group az online ügyintézésre és dokumentációra, és vezette be a kontaktmentes szerződéskötést.

A multinacionális gyártóvállalat szerint az euDiákok Iskolaszövetkezetet csapata nagy segítségükre volt az elérhető tehetséges gyakornokok felkutatásában is. Ennek következtében még profitálhattak is a pandémia munkaerőpiacra gyakorolt hatásából azzal, hogy hirtelen több, a vállalat elvárásaihoz jobban illeszkedő profilú jelölt vált elérhetővé. Ezt a kínálati bőséget az euJobs HR-Group januári kutatása is igazolta: ebből kiderült, hogy a 16 és 18 év közötti középiskolai diákok közül egyre többen vállalnának munkát tanulmányaik mellett főként annak érdekében, hogy javítsanak a megélhetési körülményeiken. Ezzel párhuzamosan munkaadói oldalon a tartós bizonytalanság gyorsuló ütemben értékeli fel a helyben már tapasztalatot szerzett és a vállalati kultúrával már megismerkedett munkaerőt. Nem véletlen, hogy a cégek többsége ragaszkodik azokhoz a náluk foglalkoztatott diákokhoz, akiket a legrátermettebbnek tartanak, és akiket arra szeretnének rávenni, hogy náluk kezdjék el a karrierjüket akár gyakornokként, akár főállású munkatársként.

„Mindez nagymértékű, a korábbiakat is felülmúló rugalmasságot és szakmaiságot igényel részünkről, valamit azt, hogy ebben a szellemben fejlesszük tovább villámgyors, flexibilis és professzionális szolgáltatásainkat” – mondja Pataki Zoltán. Az alapítás óta eltelt közel 20 évben a cégcsoport összesen 70 ezer munkavállaló és 1650 megbízó között teremtett a kölcsönös bizalomra és elégedettségre alapozó együttműködést. Ennek a hatalmas és élő adatbázisnak köszönhetően az euJobs HR-Group szakértőcsapata országos szinten is képes rövid idő alatt nagylétszámú munkaerőt megmozdítani. Az alapelv természetesen változatlan: kizárólag olyan céghez delegálnak egy jelöltet, amely egyezik az elképzeléseivel, és a megbízókat is csak olyan munkavállalókkal kapcsolják össze, akiknek kétség sem férhet az alkalmasságához.

2021. március 16.