Jelenleg 9+ 6 távoli országból érkezhetnek könnyített feltételekkel munkavállalók Magyarországra.

A kormány még 2017 májusában tárta szélesre kapuit a szerb és az ukrán munkavállalók előtt, majd kiszélesítette a kört 9 további országgal (Belarusz Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Észak-macedón Köztársaság, Fülöp-szigetek, Indonéz Köztársaság, Kazah Köztársaság, Mongólia, Montenegrói Köztársaság és a Vietnámi Szocialista Köztársaság). Idén július végén pedig a kormány tovább bővítette a listát. Immáron a Brazil Szövetségi Köztársaság, Grúzia, a Kirgiz Köztársaság, a Kolumbiai Köztársaság, az Oroszországi Föderáció, valamint a Venezuelai Bolivári Köztársaság állampolgárai is könnyített feltételekkel vállalhatnak munkát Magyarországon.

Cégcsoportunk, az euJobs HR-Group elsők között, 2022 májusában kapta meg hivatalosan a harmadik országbeli állampolgárok minősített kölcsönbeadói státuszát. Főleg a kékgalléros munkakörökben mutatkozó munkaerőhiány pótlásán segíthet, hogy unión kívüli országból egyszerűsített eljárással hozhatnak Magyarországra külföldi munkavállalókat a minősített munkaerőkölcsönzők.

Az euJobs HR-Group vállalja munkahely, a munkakörnyezet, a kollégák és a vezetők felkészítésében is a kézzelfogható támogatást. Ez kiterjed az összes, a munkába álláshoz szükséges hivatali ügyek intézésére, többek között az adózással vagy a társadalombiztosítással összefüggő kérdésekre, a mindennapi problémák menedzselésére, vagy a feladatok ellátásához szükséges dokumentációk lefordítására.

A szervezettség olyan helyzetekben is jó megoldást kínál, mint amilyen a nyelvi akadályok áthidalása. Miközben az említett országok közül a Fülöp-szigetekről érkezők beszélnek angolul (ahol ez is hivatalos nyelvnek számít), a többiek esetében az euJobs HR-Group biztosít csoportonként egy-egy olyan munkavállalót, aki beszél angolul. A teljes folyamat átfutási ideje 2-4 hónap, de ez országonként eltérő. Miközben például a vietnámi állam intézményesen felkészült a munkaerőexportra, és ezt aktívan műveli is, a többi országban helyismerettel és HR-ismeretekkel rendelkező lokális toborzópartnerekkel fogja behozni a munkaerőt az euJobs HR-Group.

Azon túl, hogy a toborzástól a munkába állásig minden terhet levesz a megbízó válláról, az euJobs HR-Group a külföldi állampolgárok egyszerűsített munkába állításával stratégiai megoldást nyújt a munkaerőhiányra.

2022. augusztus 12.