Fél lábbal már benne vagyunk a karácsonyi szezonban, sőt egyre hamarabb veszi kezdetét az év legzsúfoltabb időszaka. Különösen igaz ez az e-kereskedelemre, ahol a megnövekedett forgalom miatt még időben fel kell készülni az ezzel arányosan megnövekvő munkaerő igényekre is!

Az e-kereskedelem kijelenthetjük, hogy mára a mindennapok részévé vált, az iparág igen jelentős fejlődésen ment keresztül. Évről évre egyre nagyobb növekedést produkál, felemelve különböző óriáscégeket. A szélessávú internet térhódítása pedig egyre csak nő, és mára a világ legtöbb szegletét elérte. Ezzel a tendenciával együtt megnőtt az interneten vásárlók száma is. A Statista elemzése szerint 2020-ban több, mint 2 milliárd ember vásárolt valamilyen terméket, vagy szolgáltatást online. Ugyanebben az időszakban pedig az e-kereskedelmi cégek világszerte összesen 4200 milliárd dolláros bevételt produkáltak. Ezek azok a számok, amik várhatóan idén sem csökkennek, sőt!

Cégcsoportunk szerint vitathatatlan, hogy az e-kereskedelmi forgalom szempontjából a karácsonyig bezáruló néhány hetes periódus kiemelt fontosságú. Érdemes tehát felkészülni rá még időben.

A megnövekedett rendelések és az erős forgalom vonja maga után, hogy év végén nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy elegendő foglalkoztatottal vágjanak bele a dömpingbe.

Milyen lehetőségekkel érdemes számolni?

  • Jó döntés lehet a rugalmas foglalkoztatás az év végi (és egy rövid ideig az év eleji) időszakban.
  • Az év végi foglalkoztatás előnye, hogy gyorsan megrendelhető, gyorsan lemondható.
  • Megoldás lehet a diákmunka, egyszerűsített foglalkoztatási formában.
  • Előnyös ebben az időszakban a 18 éven aluliak foglalkoztatása, mert ők délután és hétvégén is tudnak dolgozni.
  • Nem szükséges a belső HR-nek időt szánni toborzásra, Cégcsoportunk leveszi válláról a terhet.
  • Fontos hangsúlyoznunk, hogy érdemes már hónapokkal előre gondolkozni, hogy ne érjen hidegzuhanyként a rohamosan közelgő időszak.

Készüljön fel Ön is időben a szezon zárására: keresse szakértőinket, amennyiben tanácsra vagy segítségre lenne szüksége!

2022. november 3.