Egyre több platformon olvashatunk a 3. országbeli foglalkoztatásról és arról, hogy ez az új, még kiaknázatlan terület megoldás lehet a hazai munkaerőhiányra. Mindez remekül hangzik, azonban lássuk be, éppen az újdonság varázsa és a távolság miatt több kérdés is merülhet fel bennünk, melyekre akkor kapunk igazán megnyugtató választ, ha mi magunk látjuk az országot a saját szemünkkel. Hogyan lehetséges ez? Most eláruljuk!

Korábbi cikksorozatunkban bemutattuk azokat az országokat, ahonnan könnyített feltétételekkel érkezhetnek munkavállalók Magyarországra. Most viszont egy újabb lehetséges megismerési módra szeretnénk ösztönözni azokat, akik nyitnának a távol-keleti munkaerő-kölcsönzés felé, de még bizonytalanok a témában.

A csendes-óceáni szigetcsoport nemcsak óriási létszámú potenciális munkaerővel rendelkezik, hanem zord hegységekkel, híres búvárhelyszínekkel és Manila gyarmati örökségével is. Az országnak több mint 7000 szigete van, tengernyi látnivalóval, csodálatos tengerpartokkal, így óriási kulturális élménnyel gazdagodik az, aki személyesen látogat oda. Ha összekötné a kellemeset a hasznossal, tervezze nyaralását a Fülöp-szigetekre, melyből két napot a munkaerő megismerésére fordíthat!

Hogyan zajlik a kiválasztás folyamata?

A 3. országbeli munkaerő-kölcsönzés folyamatában a Kölcsönvevő Partnerrel való egyeztetést és  igényfelmérést követően megkezdjük a toborzás-előszűrést. Ezt követően csoportos és egyéni videós interjúkat szervezünk, amely során a jelöltek kiválasztásra kerülnek. Azonban van rá mód, hogy személyesen is kiválassza őket a Fülöp-szigeteken, nagyjából 2 nap leforgása alatt. A találkozás előnye egyértelműen az, hogy jobban megismerheti a jelölteket, hogy hogyan viselkednek, milyen szokásaik vannak, hogyan kommunikálnak. Ha pedig a 2 napot megtoldja még néhány nap ott tartózkodással, mint turista, akkor nemcsak nyaralhat, hanem meg is ismerkedhet a helyiek kultúrájával és szokásaival. Mindezek abban is segítenek, hogy olyan tapasztalattal térjen haza, amely nagyban segíteni fogja majd a munkavállalók érkezését megelőző előkészítési időszakot, sőt, az érkezésüket követően is gördülékenyebbé teszi majd a szervezetbe való beillesztésüket.

A munkával egybekötött különleges nyaralás azon cégvezetőknek és HR vezetőknek lehet kifejezetten hasznos, akiknek kétségeik vannak az ott élő emberekkel kapcsolatban, mert nem ismerik őket, a kultúrájukat, vagy ha tartanak attól, hogyan is fogják őket a szervezetbe integrálni. A Fülöp-szigeteken töltött 2 napos munka során Cégcsoportunk segít megszervezni a személyes találkozót a jelöltekkel. Emellett a jelöltek szűrését egy tesztírásos feladattal, valamint egy kézügyességet és szakmai tudást felmérő összeszerelési feladattal is kiegészítjük. Számíthat ránk abban, hogy ez a 2 nap eredményes és hasznos lesz majd, és olyan tapasztalatokkal lesz gazdagabb, melyek eloszlatják kétségeit a távol-keleti foglalkoztatással kapcsolatban.

Mit érdemes még megnézni a szigeten?

Ahogy említettük, az élmény úgy az igazi, ha nem csupán 2 nap erejéig utazik az országba. Ahhoz, hogy teljesebb képet kapjon a Fülöp-szigetek kultúrájáról, sokszínűségéről és adottságairól, érdemes több napra belevetnie magát a felfedezésbe. Ugyanakkor a 7000 sziget közül igen nehéz választani, ezért adunk néhány ötletet:

Manila

A Fülöp-szigetek 12 millió főt számláló fővárosa. Bár az ország kevésbé kiépült területei érdekesebbek lehetnek a kalandra vágyó utazóknak, azok, akik ide látogatnak, megtapasztalhatják a hely különleges hangulatát és rejtett kincseit. A modern kinézetű városban számos bár és szórakozási lehetőség áll rendelkezésre, de világháborús és gyarmati romos városrészeket szintén magába foglal.

Banaue

A területet főként a különleges, 1000-1500 m magasságú fennsíkok uralják. A Fülöp-szigetek peremvidékén rengeteg rizsültetvényt tartanak fenn. Érdemes ezt a gazdálkodási formát is szemügyre venni, ugyanis kuriózumnak számítanak a gyönyörű zöld „teraszok”.

Boracay szigetvilág

Ne feledkezzünk meg az ország tengerpartjairól sem! Az itt található sétányok és strandok kiválóan alkalmasak a vízi sportok szerelmeseinek és a fürödni vágyóknak. Boracaytól nem messze, szintén csodálatos stranddal büszkélkedhet a Mindoro szigetén elhelyezkedő, Puerto Galero térség, vagy a Puraran strand is.

A fentiekből tehát az következik, hogy nem nélkülözhetetlen egy ilyen utazás azok számára, akik komolyan gondolkoznak a távol-keleti munkaerő-kölcsönzésről. Garantáljuk, hogy mindezek nélkül is sikeres lesz a kiválasztási folyamat – például a videós interjúk segítségével – viszont, ha mégis ezt a megoldást választja, akkor az élménnyel és a tapasztalattal első kézből gazdagodhat!

2022. november 11.

Kérjen tőlünk visszahívást!