Ön tudta, hogy ma Magyarországon több mint 400 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal? Közülük csupán kb. 65 ezer főnek van módja munkát is vállalni a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Az euJobs HR-Group elkötelezett a fogyatékossággal élők támogatása terén és a foglalkoztatásukkal kapcsolatos munkaerő-piaci szemléletformálás mellett. Fontos része tevékenységünknek, hogy ne csak vállalatként, hanem a kollégáink bevonása által egyénenként is részt vehessünk olyan programokban, amik megerősítik elköteleződésünket.

Az idei Sziget Fesztiválon közreműködött partnerünk, a Nem Adom Fel Alapítvány. A fesztivál időtartama alatt (augusztus 10-15.) az Alapítvány csapata csaknem 15 különféle fogyatékossággal kapcsolatos témát hozott el a szigetlakóknak, melyeket játékokkal ötvöztek. Kitelepülésüknél az euJobs HR-Group önkéntesei is segítették munkájukat.

Az alábbi állomásokon lévő játékokat próbálhatták ki az érdeklődők (a Nem Adom Fel Alapítvány leírása alapján):

Vaklabirintus: fehér bottal és bekötött szemmel kellett végigmenni egy labirintuson, ahol időközben másokkal is találkozhattak a játékosok.

Kerekesszékes akadálypálya: csak a kerék hajtásával lehetett itt közlekedni.

Csodaváros: Intellektuális képességzavart és a vele járó képességzavarokat bemutató állomás. Egy értelmileg akadályozott polgármester vezette körbe az állomáson az érdeklődőket.

Ülőröplabda: Kipróbálhatták a látogatók, milyen lehet úgy röplabdázni, hogy közben nem használhatták az „indulók” a lábukat.

beszÉLJ!: Halmozottan fogyatékos tapasztalati szakértő kollégák nem a hangjukat használják a kommunikációhoz, hanem az ujjukat, fejpálcájukat és egy táblát, amin betűk és szavak vannak.

Szájjal-lábban festés: Milyen lehet kéz nélkül, szájjal vagy lábbal festeni? Az állomásra látogatók festés közben megismerkedhettek igazi művészekkel, akik ezzel a technikával készítik csodaszép festményeiket.

Sport másként: Hogyan sportolnak a fogyatékossággal élő emberek?

Sziámi kerekesszék: A feladat az volt, hogy két összeszerelt kerekesszéket kellett közösen hajtani.

Más-séta: Mezítláb érzékelni a világot. Séta közben kellett a látogatóknak kitalálni, hogy milyen felületen lépkedtek.

Mit látnak kezeim?: Látássérült tapasztalati szakértők segítségével a látogatók megismerkedhettek a Braille-írás alapjaival.

Egyik önkéntesünk és diákunk, Luca beszámolt élményeiről:

„Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a látogatók felől, mindenki szuper kedves és nyitott volt az összes játék kipróbálására. Azt hiszem, hogy a legtöbb embernél sikerült elérni azt a hatást, amiért itt vagyunk és kicsit belehelyezkedtek a fogyatékossággal élők világába, még ha csak pár percre is. Rengetegen hálásak voltak az élményért és biztattak minket, hogy folytassuk, mert még több ilyen kellene. A Nem Adom Fel csapata is azon volt, hogy ilyen rendezvényekre még többet mehessenek, hogy szemléletformáló játékokkal formálhassák az emberek nézőpontját.”

Büszkék vagyunk rá, hogy Cégcsoportunk nem csupán a szavak szintjén biztosít jövedelmező elfoglaltságot minden munkaképes és dolgozni akaró embernek: annak az igyekezetnek is aktív részese, amely társadalmunk megváltozott munkaképességű tagjait segíti hozzá ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessenek, így a munka világában is megtalálják a helyüket.

Képek forrása: Nem Adom Fel Alapítvány 

További képekért, videókért látogasson el a https://hu-hu.facebook.com/nemadomfel/ oldalra!

2022. augusztus 23.