Immáron 9+6 távoli, azaz Európai Unióval közvetlen nem határos országból érkezhetnek külföldi munkavállalók úgynevezett összevont kérelmezési eljárásban, ezáltal jelentősen könnyített munkavállalási feltételekkel Magyarországra. Több cikkünkben ismertettük már melyek ezek az országok, és mik a legfontosabb információk róluk. Ez alkalommal viszont saját szolgáltatásainkat mutatjuk be a 3. országbeli munkaerő biztosítása kapcsán, Hunyor Péter külföldi munkaerő-kölcsönzési Üzletágvezetőnk segítségével. Mit nyújt az euJobs HR-Group, és hogyan zajlik a munkaerő-kölcsönzés, együttműködés folyamata ezen munkavállalók kapcsán? Cikkünkből minden kiderül!

Jogszerű foglalkoztatás

Sok időt és energiát vehet el az adminisztrációs folyamatok naprakész intézése egy cég életében, de mindez alól mentesülhet, amennyiben Cégcsoportunkat választja! Nemcsak részfeladatok adminisztrációját végzik kollégáink, hanem egy teljeskörű szolgáltatást nyújtunk, melynek része a kérelmezési, valamin beutazási vízumügyintézés is. Fontos megjegyezni, hogy mindezt jogszerű foglalkoztatási keretek között végezzük, pontos bérelszámolást és számlázást garantálunk Kölcsönvevő Partnerünknek. ISO 9001 tanúsítvánnyal, minőségirányítási rendszerrel rendelkezünk: minden folyamatunkat dokumentáljuk és évről évre felülvizsgáljuk.

Komplex szolgáltatások

Még nem biztos benne, hogy nagy létszámú munkavállalót szeretne foglalkoztatni? Ebben az esetben is érdemes velünk konzultálnia, ugyanis már 10 fős munkaerőigénytől biztosítunk 3.országbeli munkavállalókat. Ha nagyobb létszám munkaerővel dolgozna együtt abban az esetben pedig dedikált HR Business Partnert biztosítunk, akár hétvégi elérhetőséggel, a projekt méretétől függően akár 3-5 fős Projekt Teammel. A kölcsönzötti létszám függvényében fordítókat, tolmácsokat, csoportvezetőket biztosítunk, hogy gördülékenyebb legyen az új munkavállalók beillesztése az Ön cégébe.

A megfelelő személyek kiválasztására komplex rendszerrel rendelkezünk, mely magába foglalja egyebek mellett a kívánt tesztek elvégzését, vagy megegyezés esetén különböző külsős, felkészítő képzések szervezését. A foglalkoztatás ideje alatt lehetőség van különböző oktatások megszervezésére: LEAN, emelőgép kezelő, magyar nyelvi oktatás, valamint egyéb igényelt képzések.

Ha megérkeztek a külföldi munkavállalók

Miután az előszűrések, majd interjúztatások eredményeként megtörtént a megfelelő, távoli 3. országbeli munkavállalók kiválasztása, majd a szükséges dokumentációs és kérelmezési eljárás lezajlott, ezt követi a munkavállalók Magyarországra történő beutaztatásának megszervezése, mely szintén Cégcsoportunk feladatát képezi. Folyamatainkban mindvégig arra törekszünk, hogy az érkező külföldi munkavállalóknak befogadó, biztonságos környezetet teremtsünk: szállásokat üzemeltetünk, külön házirenddel, karbantartással, Covid protokollal és Covid szállással. Megszervezzük a napi munkába járást, házi- és szakorvosi ellátást biztosítunk, heti 168 órában pedig telefonos segítség is a rendelkezésre áll.

Munkaalkalmassági orvosi vizsgálat megszervezése és munkaruha biztosítása minden esetben a Partneri igényeknek megfelelően történik.

Mindezek mellett időről-időre ingyenes részvételű közösségépítő programokat is szervezünk: sport rendezvények, kiemelt események ünneplése, ezzel is célunk a munkavállalói lojalitás elismerése.

Kölcsönvevő Partnerünkkel mindvégig folyamatos és rendszeres a kapcsolattartás, igény szerint heti és havi riportokat készítünk, havi rendszerességgel pedig felsővezetői egyeztetést biztosítunk az együttműködésről.

A munkavállalók távozása során exit interjúkat készítünk a kilépőkkel, majd kiértékelve azokat javaslatokat dolgozunk ki a Kölcsönvevő Partnerünk számára.

Cégcsoportunk stabil és komplex HR szolgáltatásokat nyújt immár a 3. országbeli munkavállalók kapcsán is, így, ha Ön külföldi munkavállalók foglalkoztatását fontolgatja, vagy ezzel kapcsolatban tanácsra van szüksége, keresse szakembereinket!

2023. március 3.