Az utóbbi években Vietnám egyre inkább felkerült a világ munkaerőpiacának térképére, és egyre több vállalat fordul irányába munkaerő-kölcsönzés céljából. Az euJobs HR-Group arra törekszik, hogy a legjobb és legmegfelelőbb munkaerőt biztosítsa ügyfeleinek, miközben kiemelt figyelmet fordít a kulturális és szakmai integrációra is. A vietnámi munkaerő alkalmazása sok előnnyel járhat, és célunk, hogy segítsünk a vállalatoknak kihasználni ezeket az előnyöket. Cikkünkben áttekintést nyújtunk az általunk biztosított szolgáltatásokról, és arról, hogy miért érdemes Vietnámból munkaerőt kölcsönözni, illetve mit kell tudni erről az izgalmas és sokszínű országról.

Versenyképes munkaerőköltség: Vietnámban a munkaerőköltségek általában alacsonyabbak, mint a fejlett országokban, ami fontos szempont azon a vállalatok számára, amelyek versenyképes árakon kívánnak minőségi munkaerőhöz jutni.

Milyenek a vietnámi emberek?

Harmonikus kapcsolatok: A vietnámiak általában hajlamosak a konfliktuskerülésre és a harmónia fenntartására a kapcsolatokban. Személyes konfliktusokat inkább elhallgatnak, hogy megőrizzék a jó hangulatot és a barátságos légkört. A vietnámiak általában közvetlenek és barátságosak az emberekkel, különösen a vendégekkel és az idegenekkel szemben. Fontos számukra a család, a hierarchia és a tisztelet.

Ételek és hagyományok: Az étel fontos szerepet tölt be a vietnámi kultúrában, és az étkezés gyakran közösségi élmény. A vietnámi konyha sokszínű és ízletes, társadalmi események és ünnepek gyakran kulináris élményekkel járnak kéz a kézben. A helyi konyhában jelentős szerepet játszanak a zöldségek, a halak és a tenger gyümölcsei.

Vallás és spirituális: A buddhizmus a legelterjedtebb vallás Vietnámban, számos vallási gyakorlatot tartalmaz, beleértve a meditációt, a szertartásokat és a tiszteletadásokat Buddha és más szent alakok iránt. A taoizmus is jelentős szerepet játszik Vietnámban, és az emberek gyakran követik a taoista filozófiát és gyakorlatokat, amelyek célja a harmónia és az egyensúly elérése az ember és a természet között. Ezek mellett ugyanakkor más vallások is jelen vannak, mint például a kereszténység, de nagy múlttal rendelkeznek a katonai hagyományok is.

Milyen szektorokban érdemes a vietnámi munkaerőt foglalkoztatni?

Gyártás és termelés: Vietnámban jelentős az ipari és gyártási szektor jelenléte. Sok munkavállaló rendelkezik tapasztalattal és szakértelemmel ezen a területen, ezért a gyártó- és termelővállalatok számára vonzó lehet a vietnámi munkaerő alkalmazása, különösen olyan területeken, mint a könnyűipar, elektronika, ruházati és textilipar.

Szálloda és vendéglátás: A vietnámi munkavállalók gyakran rendelkeznek kiváló vendéglátóipari és szolgáltatóipari készségekkel. Jól teljesíthetnek olyan területeken, mint a szállodaipar, éttermek, kávézók és egyéb vendéglátó egységek. Rugalmasságuk és vendégcentrikus hozzáállásuk segíthet abban, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak.

Logisztika és raktározás: A logisztikai és raktározási iparágakban is érdemes a vietnámi munkaerő mellett dönteni, mivel sokan közülük rendelkeznek tapasztalattal és készségekkel ezen a területen, például raktárkezelésben, szállításban és kiszállításban.

Ezek a példák is jól mutatják, hogy számos területen megoldást jelenthet a vietnámi munkaerő-kölcsönzés, ugyanakkor fontos a mérlegelés és előzetes vizsgálat annak érdekében, hogy az újdonsült kollégák megfelelően illeszkedjenek a vállalat igényeihez és az adott munkakörülményekhez. Az euJobs HR-Group szakemberei ebben is segítenek!

Mik az eddigi tapasztalatok Magyarországon?

Magas szakmai képzettség: A vietnámi munkaerő gyakran rendelkezik magas szintű szakmai képzettséggel és szaktudással. Sokan közülük hosszú évekig tanultak és dolgoztak az adott területen, mielőtt Magyarországra érkeztek volna, így képesek hatékonyan elvégezni a feladataikat az új környezetben is. Amennyiben pedig szükséges, a szaktudásukat az érkezésüket megelőzően is lehetőségük van bővíteni. Toborzó partnereink szinte kivétel nélkül rendelkeznek olyan képzőháttérrel, amely lehetőséget biztosít akár angoltanulásra, akár egyéb specifikus ismeretek elsajátítására is.

Szorgalom és elkötelezettség: A vietnámi munkavállalók általában nagyon szorgalmasak, elkötelezettek és lelkesek a munkájuk iránt. Készek tanulni és fejlődni, és hajlandóak extra erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak a munkahelyükön.

Nyitottság és kommunikáció: Bár a nyelvi különbségek kihívást jelenthetnek, a vietnámi munkavállalók általában nyitottak és kommunikatívak a munkahelyi kommunikációban. Készek megtanulni és gyakorolni a magyar nyelvet, valamint aktívan részt vesznek az együttműködésben és az információcsere folyamatában.

Csapatmunka és létszámstabilitás: A vietnámi munkavállalók általában jól beilleszkednek a magyar munkahelyi csapatokba és hajlandóak együttműködni más kollégákkal. Emellett hosszú távon is hajlandóak maradni a vállalatnál, ami stabilitást és kontinuitást biztosíthat a jelenlegi munkaerőpiaci környezetben.

Összességében a Magyarországra kölcsönzött vietnámi munkaerő kapcsán pozitív tapasztalatokról számolnak be a vállalatok. A szakmai képzettség, a szorgalom, a rugalmasság és a jó kommunikációs készségek segíthetnek abban, hogy a külföldi munkavállalók hatékonyan hozzájáruljanak a vállalat sikeréhez és fejlődéséhez. A fiatal, képzett és motivált munkaerő, valamint a kedvező üzleti környezet miatt Vietnám az egyik legígéretesebb célpont a harmadik országbeli munkaerő-kölcsönzés terén.

Ha további információkat szeretne kapni arról, hogyan kölcsönözhet munkaerőt Vietnámból, lépjen kapcsolatba velünk! Örömmel segítünk Önnek a legmegfelelőbb megoldások megtalálásában!

2024. március 6.